Følg mig

Kontakt

Sådan kommer du i kontakt med mig.

Ring til mig på tlf.: 29 12 19 84

Du kan også udfylde skemaet herunder,
og jeg vender tilbage hurtigst muligt. [contact-form-7 id="239" title="Kontaktformular forside"]
  • Blog
  • Hvad er meningen?
hvad er mennigen

Hvad er meningen?

Oprør mod ligegyldigheden

Hvad er meningen?

Meningen med det hele er en altafgørende faktor for, at vi trives. Et menneskeligt grundvilkår er, at vi alle skal dø. Det er nogenlunde den eneste ting, der nogen sinde er sikker. Måske netop derfor søger vi altid efter en mening med livet. Når det bliver meningsløst, det man laver på sit arbejde, så mistrives vi og bliver stressede. Når vi skal lave ligegyldigheder, så frustreres vi. Når de sociale fællesskaber, vi begår os i, ikke længere giver mening, så bryder vi op. Så hvad er meningen?

Oprør mod ligegyldighed, materialisme og flokmentalitet

For nylig var jeg så heldig at være til Skanderborg Gymnasiums teaterkoncert ”Crazy Diamond”. Med afsæt i en række af min egen ungdoms store musikidoler, Pink Floyds udtryksfulde numre, opførte en kæmpe flok gymnasieelever et stykke om det moderne ungdomslivs udfordringer. Sang, skuespil, dans og musik tilsat passende kostumer, flot scenografi og højt humør.

Jeg føler mig heldig. Med alle de unge, der mistrives og stiller alt for høje krav til sig selv, og som deltager i et samfund, der stiller høje krav om karakterer, adgangskrav og forventninger til de unge, føler jeg mig særdeles opløftet, når jeg møder oprøret mod ligegyldighed. En kæmpe flok unge mennesker, der synger, spiller, danser og taler om det samme, så alting går op i en større, næsten cykedelisk enhed. Musik fra mine egne unge dage sat ind i en nutidig kontekst – oprør mod ligegyldighed, materialisme og flokmentalitet.

Meget dygtige kreative unge mennesker, der formidler et budskab om mening. I fællesskab. Oprør ikke for oprøret skyld, men et meningsfyldt oprør. Budskabet var klart. Fællesskabets opløftede stemning – den stemning, der kun opstår, når en stor flok mennesker på samme tid har samme agenda – her selve teaterkoncerten – bragede ud over scenekanten og gav i den grad mening.

Meningen i fællesskabet

I små øjeblikke af lykke har jeg selv oplevet livets mening. Og når jeg mærker hundredevis af unge mennesker, der på én gang formidler deres samhørighed i en teaterkoncert, så giver det mig håb. Håb om, at de unge finder fællesskaber, hvor de vil hinanden og betingelsesløst åbner sig for hinanden. Hvor der nogen gange er noget, der er større end én selv. Hvor det ikke handler om den nyeste mobiltelefon eller de flotteste bukser. Men hvor vi, som mennesker, VIL noget med hinanden og for hinanden. Hvor vi ikke som robotter følger det, vi tror, der forventes af os, men tillader os at stoppe op og forholde os kritisk til den vej, vi er på vej af i et hæsblæsende tempo. Hvor vi tør sige nej til forandring og udvikling og ja til nærvær og væren. Og hvor vi tør lade andre komme før os selv – lade fællesskabet være rammen om vores egen tilværelse. Hvor vi lukker de mennesker ind, der er ensomme, triste, håbløse og for en stund har mistet meningen med det hele.

De unge mennesker fik budskabet ud over scenekanten og i den grad mig til at mærke en mening med alting. Tak for det, unge mennesker. I betyder noget. Meget mere end I nogen gange selv tror. Ikke alene som individer, men i allerhøjeste grad i det fællesskab, hvor I på få uger kan få mening formidlet langt ud over scenen med bravour.

hvad er mennigen

Følg mig på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Medlem af

Jeg er medlem af Dansk psykolog forening